• Home
  • Vertalen met Poedit

Vertalen met Poedit

Versie: 20230817

Met het gratis programma "Poedit" kun je vrij gemakkelijk PO-bestanden (vertaalbestanden) maken en bewerken op basis van een template. Op deze manier kunnen vertalingen eenvoudig en snel binnen de website gebruikt worden.

Dit document geeft een korte uitleg van hoe het programma gebruikt dient te worden. Mocht je hier vragen over hebben neem dan contact met ons op.

Je kunt Poedit hier downloaden: https://poedit.net/download

Nieuwe vertaling maken op basis van een PO(T)-bestand

Start Poedit op en kies voor "Create a new translation". Vervolgens open je een PO(T)-bestand dat als basis dient voor het maken van vertalingen.
Selecteer in het volgende venster de taal waarnaar je gaat vertalen.

Bestaand PO-bestand inladen voor bewerken

Start Poedit op en kies voor "Edit a translation". Vervolgens open je het PO-bestand van de juiste taal.

Vertalingen maken (zie screenshot)

  1. Hier vind je alle strings (woorden/zinnen) die vertaald kunnen worden. Selecteer de string die je wilt vertalen.
  2. Source text: Dit is de brontekst.
  3. Translation: Hier voer je de vertaalde tekst in.
  4. Je kunt een vertaling aanmerken als "Needs work". Deze vertaling wordt dan gemarkeerd als "niet definitief". Let op, vertalingen die gemarkeerd zijn als "needs work" worden nog niet binnen de website getoond.

Na het vertalen sla je het bestand op. We raden aan om ook tijdens het vertalen regelmatig je werk op te slaan zodat je, mocht er iets fout gaan, niet helemaal opnieuw hoeft te beginnen.
De output van Poedit bestaat uit 2 bestanden: een PO-bestand en een MO-bestand. Deze hebben we allebei nodig om het vertaalbestand binnen de website te kunnen gebruiken. Lever dus altijd beide bestanden bij ons aan!

Poedit
Screenshot Poedit

Vragen over vertalen met Poedit?

DevelopMen maakt gebruik van cookies

DevelopMen maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie ons privacy statement.